Dodela subvencija za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude

Bez autora
Sep 02 2012

Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu, raspisala je Poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava – subvencija, za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda. Pravo na prijavu imaju mali privredni subjekti (preduzetnici i mala pravna lica) i srednji privredni subjekti kojima je ugostiteljska delatnost registrovana kao pretežna delatnost sa sedištem na teritoriji grada Beograda, pod sledećim uslovima: da privredni subjekt nije u teškoćama, da pruža ugostiteljske usluge smeštaja, ishrane i pića ili samo ishrane i pića u objektu koji je opremljen u etno stilu čiji enterijer, kao i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno obeležjima i nalazi se u autentičnom seoskom okruženju na teritoriji grada Beograda.

Dodela subvencija za unapređenje turističko-ugostiteljske ponudeGradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za privredu,  raspisala je Poziv za dostavljanje prijava za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava – subvencija, za unapređenje turističko-ugostiteljske ponude privrednim subjektima sa teritorije grada Beograda.

Pravo na prijavu imaju mali privredni subjekti (preduzetnici i mala pravna lica) i srednji privredni subjekti kojima je ugostiteljska delatnost registrovana kao pretežna delatnost sa sedištem na teritoriji grada Beograda, pod sledećim uslovima:

  • da privredni subjekt nije u teškoćama,
  • da pruža ugostiteljske usluge smeštaja, ishrane i pića ili samo ishrane i pića u objektu koji je opremljen u etno stilu čiji enterijer, kao i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno obeležjima i nalazi se u autentičnom seoskom okruženju na teritoriji grada Beograda;
  • da pruža ugostiteljske usluge ishrane i pića u etno restoranu koji se nalazi na teritoriji grada Beograda, opremljen u etno stilu, čiji enterijer, kao i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno obeležjima.

Visina ukupno obezbeđenih finansijskih sredstava iznosi: 2,5 miliona dinara.

Finansijska sredstva – subvencije dodeljuju se za pokriće dela troškova za:

  1. Unapređenje i opremanje ugostiteljskih objekata koji se nalaze u autentičnom seoskom okruženju na teritoriji grada Beograda, opremljeni u etno stilu, u kojima se pružaju usluge smeštaja, ishrane i pića, ili samo ishrane i pića, čiji enterijer, kao i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno obeležjima.
  2. Unapređenje postojećih kapaciteta i kvaliteta usluga u etno restoranima na teritoriji grada Beograda, opremljenih u etno stilu, čiji enterijer, kao i ponuda jela i pića koja se pripremaju i uslužuju odgovaraju etno obeležjima.

Privredni subjekti koji ispunjavaju uslove mogu ostvariti pravo na dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, subvencija u visini do 85 posto opravdanih troškova, s tim da maksimalan iznos dodeljenih sredstava ne može biti veći od 310.000 dinara sa PDV-om. Korisnik sredstava mora da obezbedi učešće od najmanje 15 posto opravdanih troškova.

Finansijska sredstva će se korisniku isplatiti za odobrene troškove po realizaciji projekta i dostavljanja dokaza u skladu sa zakonom, uputstvom i ugovorom i izvršenog kontrolnog pregleda od strane Komisije za nulti pregled, odnosno kontrole da li su dodeljena sredstva utrošena u skladu sa uputstvom i ugovorom.

Prijava, zajedno sa potrebnom dokumentacijom podnosi se u tri primerka lično ili poštom, u zapečaćenoj koverti na adresu:
Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda
Kraljice Marije 1/ XVII
Beograd
sa naznakom “za Konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava, subvencija za unapređenje i proširenje postojeće turističko-ugostiteljske ponude na teritoriji grada Beograda”.

Na poleđini koverte obavezno navesti naziv i adresu podnosioca prijave.

Rok za podnošenje prijava sa pratećom dokumentacijom je 1. oktobar 2012. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 011/7157-384, 7157-381 i 7157-385 ili putem e-mail adrese: privreda@beograd.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik